ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ; ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ταχύτητα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κατηγορία

Για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα τροφοδοσίας καυσίμου, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τα βασικά του συστήματος τροφοδοσίας του οχήματός σας. Το Battery Club θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς λειτουργεί το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου και ποια είναι τα μέρη του.
Το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του κινητήρα. Διανέμει τη βενζίνη και το λάδι στον κινητήρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά συγκρίνεται με το αγγειακό σύστημα του σώματος. Η καρδιά είναι η αντλία καυσίμου που αντλεί καύσιμο από τη δεξαμενή. Οι φλέβες είναι οι σωληνώσεις καυσίμου και τα νεφρά είναι το φίλτρο καυσίμου.

Ας δούμε τώρα από τι αποτελείται το σύστημα ισχύος.

(1) Η δεξαμενή καυσίμου είναι το δοχείο στο οποίο αποθηκεύεται το καύσιμο. Ένας αισθητήρας στο ρεζερβουάρ καυσίμου στέλνει ένα σήμα μέσω του μετρητή για να μας ενημερώσει για το πόσο καύσιμο έχει απομείνει.

Η δεξαμενή καυσίμου έχει εξελιχθεί ώστε να είναι πιο περίπλοκη τα τελευταία χρόνια. Τώρα στεγάζει την αντλία καυσίμου ή την αντλία καυσίμου και διαθέτει πρόσθετα συστήματα ελέγχου της ρύπανσης για να σταματήσει τις αναθυμιάσεις.

(2) Η αντλία καυσίμου βρίσκεται πλέον μέσα στο ρεζερβουάρ στα σύγχρονα αυτοκίνητα, ενώ παλαιότερα, ήταν στερεωμένη είτε στον κινητήρα είτε στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, ανάμεσα στο ρεζερβουάρ και τον κινητήρα.

Εάν η αντλία καυσίμου βρίσκεται μέσα στο ρεζερβουάρ ή στο πλαίσιο του οχήματος, είναι ένας ηλεκτροκινητήρας που αντλεί ενέργεια από τις μπαταρίες του αυτοκινήτου. Οι αντλίες καυσίμου του κινητήρα χρησιμοποιούν την κινητική ενέργεια του κινητήρα για την άντληση του καυσίμου. Ο στροφαλοφόρος ή ο εκκεντροφόρος τα κινεί συνήθως.

(3) Το φίλτρο καυσίμου είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση και τη μακροζωία του κινητήρα. Τα μπεκ καυσίμου και τα καρμπυρατέρ στις άκρες όπου ρίχνετε το καύσιμο έχουν μικρά ανοίγματα που φράσσονται εύκολα. Επομένως, είναι απαραίτητο να φιλτράρετε το καύσιμο.

Τα φίλτρα καυσίμου είναι αναλώσιμα μέρη. Είναι κατασκευασμένα από χάλυβα ή συνθετικά υλικά και έχουν χάρτινα στοιχεία μέσα που φιλτράρουν το καύσιμο.

(4) Τα μπεκ

Το καρμπυρατέρ, γνωστό και στα ελληνικά ως «αεριστής» σε βενζινοκινητήρες του παρελθόντος, ανακάτευε βενζίνη και αέρα στη σωστή αναλογία πριν τροφοδοτήσει το μείγμα στους θαλάμους καύσης για ανάφλεξη.

Τα μπεκ έχουν αντικαταστήσει τα καρμπυρατέρ από τη δεκαετία του 1980. Ελέγχονται ηλεκτρονικά από την ECU του εγκεφάλου και στέλνουν το σωστό μείγμα καυσίμου-αέρα στις σωστές ώρες και αναλογίες. Αυτό οδήγησε σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων κινητήρα και καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Ας δούμε τι μπορεί να πάει στραβά με την παροχή καυσίμου.

Τα προβλήματα του κινητήρα τον προκαλούν να μην εκκινεί, οι κινητήρες δεν λειτουργούν στη μέγιστη ισχύ ή είναι αναμμένη η “λυχνία ελέγχου κινητήρα”;
Εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα, το φίλτρο καυσίμου μπορεί να είναι βουλωμένο.

Αυτό είναι το πιο κοινό πρόβλημα που έχει ένα αυτοκίνητο με το σύστημα καυσίμου του. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή για την αλλαγή του φίλτρου. Αυτές οι οδηγίες βρίσκονται στο εγχειρίδιο σέρβις του οχήματος.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αναζητώντας σημεία ανεφοδιασμού. Διατίθενται βενζινάδικα! Η καλής ποιότητας βενζίνη πρέπει να ελεγχθεί. Αποφύγετε άγνωστα πρατήρια καυσίμων που μπορεί να πουλήσουν καύσιμα αμφιβόλου ποιότητας.

Τα βρώμικα μπεκ μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στο σύστημα καυσίμου. Τα μπεκ μπορούν να συλλέξουν μικρά σωματίδια με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας δύσκολο τον ψεκασμό της σωστής ποσότητας μίγματος καυσίμου-αέρα.

Η λύση είναι απλή: Προσθέστε ένα καθαριστικό μπεκ στη δεξαμενή αερίου σας όταν σταματάτε σε ένα βενζινάδικο για να λύσετε το πρόβλημα. Το υγρό καθαριστικό μπορεί να προστεθεί στη δεξαμενή πριν από την τροφοδοσία καυσίμου. Αυτό θα καθαρίσει τα μπεκ καθώς λειτουργεί ο κινητήρας. Αυτό θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες για να διατηρείτε τα μπεκ σας σε άριστη κατάσταση.

Μια ελαττωματική αντλία καυσίμου είναι ένα άλλο κοινό πρόβλημα. Η αντλία καυσίμου μπορεί να είναι ο λόγος που ο κινητήρας σας δεν ξεκινά ή σταματά ενώ οδηγείτε.

Οι ηλεκτρονικές αντλίες καυσίμου είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι αν αλλάξετε το κλειδί στην πρώτη ταχύτητα, θα ακουστεί το ηλεκτρονικό μπιπ. Αυτό δείχνει ότι η αντλία έχει ενεργοποιηθεί. Αυτός ο ήχος πρέπει επίσης να ακούγεται εάν χρειάζεται να τον ακούσετε.

Αυτό είναι όταν ένας αξιόπιστος μηχανικός θα πρέπει να εξετάσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.
Λάβετε υπόψη τα παραπάνω όταν επισκέπτεστε το Battery Club. Εδώ θα βρείτε επιλεγμένα αναλώσιμα auto-moto από κορυφαίους κατασκευαστές σε ασυναγώνιστες τιμές. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να σας βοηθήσουν να συντηρήσετε και να προστατέψετε το όχημά σας.

κατηγορία :

Ταχύτητα

Μοιραστείτε αυτό :