Περιπέτεια “Ακραία” Σπορ

Ταχύτητα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κατηγορία

Τα αθλήματα περιπέτειας διαφέρουν από τον παραδοσιακό ανταγωνισμό λόγω των υψηλών πονταρισμάτων και της έντονης αδρεναλίνης. Το «ακραίο άθλημα» χρησιμοποιείται σε διάφορες χώρες για να περιγράψει αυτές τις δραστηριότητες.

Στη δεκαετία του 1990, ορισμένες εταιρείες μάρκετινγκ άρχισαν να διαφημίζουν αυτά τα παιχνίδια, κάτι που τους βοήθησε να αποκτήσουν δημοτικότητα. Από windsurfing, kitesurfing και άλλα αεροναυτικά αθλήματα μέχρι bungee leaping και αλεξιπτωτισμό ελευθέρας πτώσεως μέχρι extreme sports όπως αναρρίχηση σε βράχο και καταδύσεις σε σπηλιές. αυτά τα αθλήματα περιλαμβάνουν μια τεράστια ποικιλία.

Υπάρχουν διάφορες απρόβλεπτες πτυχές στα αθλήματα περιπέτειας, όπως τα βουνά, οι χιονοπτώσεις, το νερό και ο άνεμος, ανάλογα με το είδος του αθλήματος στο οποίο συμμετέχετε. Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές βιάζονται από αυτό. Οι αθλητές και οι αθλητές που αναζητούν τη συγκίνηση και αναζητούν νέες προκλήσεις θα θεωρούσαν τα αθλήματα ελκυστικά.

Αγώνες περιπέτειας

Οι αγώνες περιπέτειας είναι ένα δημοφιλές ομαδικό άθλημα στο οποίο οι αγωνιζόμενοι ανταγωνίζονται σε καγιάκ, τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία για να ολοκληρώσουν μια διαδρομή σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η επιτυχία της ομάδας σε αυτό το άθλημα εξαρτάται από την ικανότητα των συμμετεχόντων να συνεργάζονται και να πλοηγούνται στην πορεία τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Οι αγώνες περιπέτειας μπορούν να διαρκέσουν από μερικές ώρες έως αρκετές ημέρες.

Ο Διεθνής Ορεινός Μαραθώνιος Karrimor, που διαγωνίστηκε αρχικά το 1968, βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας των αγώνων περιπέτειας. Οι σύγχρονοι αγώνες περιπέτειας γεννήθηκαν επίσης από αυτό το γεγονός.

ένα άθλημα αναρρίχησης

Η παραδοσιακή αναρρίχηση ήταν η έμπνευση για το άθλημα της αθλητικής αναρρίχησης. Οι ορειβάτες στην αθλητική αναρρίχηση βασίζονται σε άγκυρες στερεωμένες σε βράχους για να τις κρατούν στον τοίχο. Η δύναμη, η αντοχή, η ταχύτητα και η δυσκολία των ελιγμών είναι οι πιο σημαντικές πτυχές του αθλήματος.

Στην αθλητική αναρρίχηση χρησιμοποιούνται σχοινιά, σερβιέτες, ρελέ και ιμάντες. Μερικοί ορειβάτες προτιμούν να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα υποδήματα και σκόνη κιμωλίας για πρόσθετη πρόσφυση.

Το μήκος και η δυσκολία των διαδρομών αθλητικής αναρρίχησης ποικίλλει πολύ από τον έναν ορειβάτη στον άλλο. Το μέγεθος των διαδρομών κυμαίνεται από μικρά σπριντ μονού γηπέδου έως μεγάλους μαραθώνιους πολλαπλών γηπέδων. Στους περισσότερους αγώνες αναρρίχησης, η διαδρομή συνήθως δεν ξεπερνά τα 30 μέτρα και έχει απότομη άνοδο.

Η ένταξη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για πρώτη φορά το 2021 έδωσε σημαντική ώθηση στον κλάδο της αθλητικής αναρρίχησης. Ο αγώνας αθλητικής αναρρίχησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίζεται σε τρεις κύριες κατηγορίες:

Ο στόχος της αναρρίχησης μολύβδου είναι να ολοκληρώσει μια διαδρομή σε προκαθορισμένο χρόνο. Νικητές είναι οι ορειβάτες που φτάσουν στην ψηλότερη κορυφή.

Αναρρίχηση με ταχύτητα: Ο στόχος είναι να ανεβείτε σε μια προκαθορισμένη κατακόρυφη διαδρομή στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Νικητής είναι η ομάδα ή το άτομο που τερματίζει πρώτος στη χρονομέτρηση.

Όταν αγωνίζονται στο bouldering, οι αθλητές προσπαθούν να διασχίσουν μια σειρά από όλο και πιο απαιτητικές σταθερές διαδρομές.

Ice Racing

Στη Ρωσία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομαδικών Ice Racing, το πιο δημοφιλές άθλημα αγώνων πάγου μοτοσικλέτας, οι αγώνες ταχύτητας στον πάγο ή οι αγώνες πάγου μοτοσικλέτας είναι πολύ δημοφιλείς. Στο άθλημα αντιπροσωπεύονται τόσο οι αιχμηρές όσο και οι μη καρφωμένες ταξινομήσεις, συμπεριλαμβανομένων αγώνων σε μεγάλο εύρος αποστάσεων.

Οι αγώνες πάγου αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη Γαλλία, όπου διεξάγεται η ετήσια σειρά Trophée Andros. Μόνο μια χούφτα επίσημων αγώνων διεξάγονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα περισσότερα άλλα πρωταθλήματα αγώνων πάγου αυτοκινήτων αποθηκεύονται σε περιφερειακό επίπεδο σε μέτριους χώρους για ερασιτέχνες και οδηγούς αναψυχής.

κατηγορία :

Ταχύτητα

Μοιραστείτε αυτό :