Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αγώνων αυτοκινήτων.

Ταχύτητα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κατηγορία

Το άθλημα των αγώνων αυτοκινήτου είναι τεράστιο παγκοσμίως, με αγώνες που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα ιστορικά ιπποδρόμια. Αυτή η λίστα τα έχει όλα, από τους αξιοσέβαστους αγώνες 24 ωρών μέχρι τους αγώνες drag τέταρτων μιλίων. Δυστυχώς, πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές δεν είναι διαθέσιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το NASCAR, οι αγώνες έλξης και το Global Rallycross (GRC) είναι όλα ευρέως διαθέσιμα στην τηλεόραση για τους λάτρεις των οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν μερικές σειρές όπου μπορείτε να ανταγωνιστείτε εάν είστε σοβαροί για αγώνες.

Ανοιχτός τροχός

Μία από τις πιο διάσημες μορφές τετράτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι οι αγώνες ανοιχτών τροχών, γνωστοί και ως Φόρμουλα 1. Για να αγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο, μόνο οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο μπορούν να το κάνουν, κάτι που είναι κρίσιμο δεδομένου ότι τα οχήματα στην πίστα αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτούς τους αγώνες κυριαρχεί το IndyCar, η “Αμερικανική Έκδοση” της Φόρμουλα 1 και οι πολλές μορφές της Φόρμουλα 1 (μερικές φορές γνωστές ως “F1”). Ανοιχτά πιλοτήρια ενός οδηγού, εκτεθειμένοι τροχοί (άρα ο όρος “ανοιχτός τροχός”) και διάταξη κινητήρα στο μεσαίο είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτά τα οχήματα. Ακολουθούν ορισμένες βασικές διακρίσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη.

IndyCar Racing Φόρμουλα 1

Δεν υπάρχει άλλη σειρά αγώνων αυτοκινήτων με τόση ιστορία και κύρος όσο η Φόρμουλα 1. Ένα τρέχον μονοθέσιο της F1 είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα στον πλανήτη και έχει κάνει πολύ δρόμο από το ντεμπούτο του το 1950.

Ένας υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας 1,6 λίτρων και ένας ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτούν το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης κάθε οχήματος. Αυτά τα συστήματα επιτρέπουν σε μια τρέχουσα F1 να παράγει περίπου 1.000 ίππους όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό. Όπως το IndyCar, το σασί των μονοθεσίων της F1 μπορεί να φαίνεται παρόμοιο, αλλά κάθε κατασκευαστής σχεδιάζει την αεροδυναμική του για να μεγιστοποιήσει την κάθετη δύναμη σύμφωνα με τους κανόνες και τα πρότυπα της σειράς.

Η υπερβολική κάθετη δύναμη ενός αυτοκινήτου της F1 του επιτρέπει να περνάει μέσα από τις καμπύλες μιας πίστας με απίστευτες ταχύτητες, κάτι που είναι μια από τις θεμελιώδεις αντιθέσεις μεταξύ F1 και Indy.

Αγώνες Φόρμουλα 1 αποκλειστικά σε πίστες δρόμου και δρόμου, οι οποίες έχουν στενότερες ευθείες διαδρομές και πιο δύσκολες και συχνές στροφές από άλλους τύπους πίστας. Συνεπώς, τα μονοθέσια της F1 συνήθως επιταχύνουν και στρίβουν πιο γρήγορα από τα IndyCars, παρόλο που τα IndyCars μπορούν να επιτύχουν πολύ υψηλότερες ταχύτητες. Οι αγώνες F1 διεξάγονται σε μικρές πίστες σε όλο τον κόσμο, με στάσεις σε φημισμένες τοποθεσίες όπως η Σαγκάη και το Μόντε Κάρλο.

Εκτός από τη Φόρμουλα 1, υπάρχουν επίσης σειρές αγώνων Φόρμουλα 2, Φόρμουλα 3 και Φόρμουλα E. Οι F2 και F3 αναφέρονται συνήθως ως το πεδίο δοκιμών για τους οδηγούς της F1 πριν πάρουν το δρόμο τους στα μεγάλα πρωταθλήματα των αγώνων της Φόρμουλα 1. Για να δημιουργήσουν ίσους όρους ανταγωνισμού και χαμηλότερα εμπόδια εισόδου, οι οδηγοί στις Φόρμουλες 2 και 3 χρησιμοποιούν τα ίδια αυτοκίνητα. Αυτά τα οχήματα τροφοδοτούνται τώρα από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες εσωτερικής καύσης που παράγουν 620 και 380 ίππους. Αντίθετα, υπάρχει η Φόρμουλα E.

Άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού με ανοιχτούς τροχούς

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικούς ερασιτεχνικούς αγώνες ανοιχτού τροχού, όπως η Φόρμουλα 1000. Οι κινητήρες μοτοσικλετών 1000cc τροφοδοτούν αυτά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της σειράς Sports Car Club of America (SCCA) FB. Επιπλέον, η SCCA διαχειρίζεται αγώνες Φόρμουλα 3 και Φόρμουλα 4 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τέλος, υπάρχει το Karting, ένα άθλημα όπου οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν ελαφριά, ισχυρά και εξειδικευμένα καρτ για να πλοηγηθούν σε σύντομες διαδρομές.

Το άνοιγμα της καριέρας σας σε αγώνες ανοιχτού τροχού δεν πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Οι περισσότεροι επαγγελματίες οδηγοί ξεκίνησαν τους αγώνες ανοιχτού τροχού στο Karting, που είναι η μόνη προσβάσιμη επιλογή. Οι οδηγοί στη Φόρμουλα 1 και στο IndyCar είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο και πολλοί από αυτούς ξεκίνησαν την καριέρα τους στο Karting ως παιδιά. Η F1 και το IndyCar απαιτούν χορηγίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Αν δεν έχουν αρκετά χρήματα, ακόμη και οι καλύτεροι οδηγοί μπορεί να χάσουν τις θέσεις τους.

κατηγορία :

Ταχύτητα

Μοιραστείτε αυτό :