ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΥΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ταχύτητα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κατηγορία

Είναι συνετό να είστε εξοικειωμένοι με τις βασικές αρχές του συστήματος τροφοδοσίας του αυτοκινήτου σας για να χειριστείτε με επιτυχία τυχόν προβλήματα τροφοδοσίας καυσίμου. Το Speed Quest θα εξετάσει τώρα τη λειτουργία του συστήματος τροφοδοσίας βενζίνης, τα εξαρτήματά του και τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου συγκρίνεται συχνά με το αγγειακό σύστημα του ανθρώπινου σώματος επειδή παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του κινητήρα ενός οχήματος κατανέμοντας τη βενζίνη ή το λάδι που χρειάζεται:

Η καρδιά είναι η αντίστοιχη αντλία καυσίμου που αντλεί το καύσιμο από τη δεξαμενή.

Οι φλέβες είναι οι σωληνώσεις από τις οποίες περνά η ενέργεια.

Τα νεφρά είναι το φίλτρο καυσίμου.

Αλλά ας δούμε τα στοιχεία ολόκληρου του συστήματος ισχύος με περισσότερες λεπτομέρειες:

(1) Η δεξαμενή που περιέχει καύσιμο αναφέρεται ως δεξαμενή. Ένας αισθητήρας μέσα στη δεξαμενή επικοινωνεί με τη συσκευή που εμφανίζεται στον πάγκο και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα καυσίμου που υπάρχει.

Ωστόσο, το ρεζερβουάρ βενζίνης των αυτοκινήτων έχει γίνει λίγο πιο περίπλοκο πρόσφατα, επειδή τώρα στεγάζει την αντλία καυσίμου (ή την αντλία καυσίμου) και έχει περισσότερες συσκευές ελέγχου της ρύπανσης για να σταματήσει τις αναθυμιάσεις.

(2) Η αντλία καυσίμου βρίσκεται τώρα μέσα στο ρεζερβουάρ αντί να είναι στερεωμένη στον κινητήρα ή τοποθετημένη στο πλαίσιο του αυτοκινήτου μεταξύ του κινητήρα και της δεξαμενής.

Επομένως, εάν η αντλία καυσίμου είναι τοποθετημένη στο πλαίσιο ή μέσα στο ρεζερβουάρ, είναι ηλεκτρονική και τροφοδοτείται από την μπαταρία του οχήματος. Αυτά που βρίσκονται μέσα στον κινητήρα, τα οποία συνήθως προωθούνται από τον εκκεντροφόρο ή τον στροφαλοφόρο άξονα, χρησιμοποιούν την κινητική ενέργεια του κινητήρα για την άντληση του καυσίμου.

(3) Το φίλτρο βενζίνης επηρεάζει σημαντικά την αντοχή και την απόδοση του κινητήρα. Το φιλτράρισμα του καυσίμου είναι απαραίτητο επειδή τα μπεκ (και τα καρμπυρατέρ) στις άκρες που ρίχνουν τη βενζίνη έχουν μικροσκοπικά ανοίγματα που είναι εύκολο να φράξουν.

Τα φίλτρα καυσίμου είναι αναλώσιμα αντικείμενα στο εσωτερικό τους κατασκευασμένα από χάρτινα φίλτρα και εξωτερικά κατασκευασμένα από χάλυβα ή συνθετικά υλικά.

(4) Μπεκ

Οι βενζινοκινητήρες χρησιμοποιούσαν καρμπυρατέρ (αεριστή στα ελληνικά) για να αναμίξουν σωστά τον αέρα και τη βενζίνη πριν τροφοδοτήσουν το μείγμα στους θαλάμους καύσης για ανάφλεξη.

Τα μπεκ ψεκασμού, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά από την ECU του εγκεφάλου και παρέχουν τον συνδυασμό καυσίμου-αέρα στην κατάλληλη αναλογία και την κατάλληλη στιγμή, χρησιμοποιούνται στη θέση των καρμπυρατέρ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων κινητήρα και χειρότερη οικονομία καυσίμου ήταν τα αποτελέσματα.

Ας εξετάσουμε πιθανά προβλήματα με την παροχή βενζίνης.

Υπάρχει πρόβλημα με την εκκίνηση του κινητήρα, είναι χαμηλής ισχύος ή είναι αναμμένη η λυχνία “check engine”;

Δυστυχώς, το φίλτρο βενζίνης είναι βουλωμένο εάν εμφανίσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα!

Είναι το πιο χαρακτηριστικό πρόβλημα με το σύστημα καυσίμου ενός αυτοκινήτου. Ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή, που μπορείτε να βρείτε στο εγχειρίδιο σέρβις του αυτοκινήτου, όταν αλλάζετε το φίλτρο για να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο.

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, να είστε προσεκτικοί με τις τοποθεσίες ανεφοδιασμού. Πρατήρια καυσίμων, όντως! Απαιτείται καλής ποιότητας δοκιμασμένη βενζίνη. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα άγνωστα πρατήρια καυσίμων γιατί συχνά πωλούν καύσιμα αμφιβόλου ποιότητας.

Η μόλυνση του μπεκ ψεκασμού είναι ένα άλλο πιθανό πρόβλημα με το σύστημα καυσίμου. Τα μικροσκοπικά σωματίδια που συσσωρεύονται στα μπεκ με την πάροδο του χρόνου τους απαγορεύουν να διανέμουν τη σωστή ποσότητα μείγματος αέρα-καυσίμου.

Για να διορθώσετε το παραπάνω πρόβλημα, γεμίστε το βενζινάδικο σε ένα βενζινάδικο και εφαρμόστε ένα καθαριστικό έγχυσης στη δεξαμενή αερίου. Τα μπεκ ψεκασμού θα καθαρίζονται ενώ λειτουργεί ο κινητήρας, εάν το υγρό καθαριστικό προστεθεί στη δεξαμενή πριν από την τροφοδοσία καυσίμου. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε τρεις μήνες για να διατηρούνται τα μπεκ σε καλή κατάσταση.

Μια σπασμένη αντλία καυσίμου είναι το τελευταίο τυπικό πρόβλημα. Η αντλία βενζίνης μπορεί να φταίει εάν ο κινητήρας δεν ξεκινήσει ή σβήσει ενώ κινείστε.

Σήμερα, όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτρονικές αντλίες βενζίνης, που σημαίνει ότι όταν βάζετε το αυτοκίνητο στην πρώτη ταχύτητα και γυρίσετε το κλειδί στην ανάφλεξη, η αντλία θα ηχήσει ηλεκτρονικά πριν ξεκινήσει ο κινητήρας. Εάν δεν ακούγεται αυτός ο ήχος, μπορεί να υπάρχει ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά.

Σε αυτήν την περίπτωση, ένας αξιόπιστος μηχανικός θα πρέπει να επιθεωρήσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Θα βρείτε προσεκτικά επιλεγμένα αναλώσιμα auto-moto από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές σε ασυναγώνιστες τιμές: φίλτρα καυσίμου, φίλτρα λαδιού, λιπαντικά, πρόσθετα καυσίμου και λαδιού, αντιψυκτικό, μπουζί, λάμπες αυτοκινήτου κ.λπ., για κάθε ανάγκη και εφαρμογή προστασίας και συντηρήστε το όχημά σας.

κατηγορία :

Ταχύτητα

Μοιραστείτε αυτό :