Αυτοκινητόδρομος στον πάγο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κατηγορία

Οι χιονισμένες πίστες αγώνων μοτοσικλετών χρησιμοποιούνται στο άθλημα του Ice Speedway, στο οποίο οι δρομείς αγωνίζονται με ειδικά τροποποιημένα ποδήλατα. Το Ice Speedway θεωρείται ευρέως ως ο πιο επικίνδυνος από όλους τους αγώνες ταχύτητας, καθώς χρειάζεται την περισσότερη ικανότητα και τόλμη.

Οι αγώνες ταχύτητας στον πάγο πραγματοποιούνται σε οβάλ πίστες, όπως και άλλοι αγώνες ταχύτητας. Το μήκος της πίστας ποικίλλει από πίστα σε πίστα, αλλά συνήθως είναι 260-425 μέτρα. Είναι συγκρίσιμο με τα ποδήλατα speedway, αλλά έχουν πιο στιβαρό πλαίσιο, μεγαλύτερο μεταξόνιο και χωρίς φρένα.

Τα ποδήλατα με πλήρη καουτσούκ και τα ποδήλατα με καρφιά είναι οι δύο τύποι αγωνιστικών ποδηλάτων και διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν οι αιχμές είναι στερεωμένες ή όχι στα ελαστικά. Οι μπροστινοί και οι πίσω τροχοί των μοτοσυκλετών με καρφιά ελαστικά έχουν καρφιά με πολλές αιχμές 3 cm.

Ο αγώνας ακολουθεί τους ίδιους κανόνες και κανονισμούς όπως και σε προηγούμενες διοργανώσεις δρόμου ταχύτητας. Νικητής είναι ο ποδηλάτης που διασχίζει πρώτος τη γραμμή τερματισμού αφού ολοκληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό γύρων αριστερόστροφα.

Όλα τα μεγάλα διεθνή τουρνουά για το Ice Speedway έχουν διεξαχθεί στη Ρωσία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Υπάρχει ένα ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ice Racing τόσο για άτομα όσο και για ομάδες.

Αυτοκινητόδρομος με μεγάλη διαδρομή

Ένας μακρύς δρόμος Στο δρόμο ταχύτητας μοτοσικλετών (επίσης γνωστός ως Longtrack), οι αγώνες πραγματοποιούνται σε μεγαλύτερες πίστες (που κυμαίνονται από 800 έως 1000 μέτρα) και υψηλότερες ταχύτητες.

Τα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες διαδρομές είναι μεγαλύτερα και διαθέτουν κιβώτιο ταχυτήτων δύο ταχυτήτων από αυτά που χρησιμοποιούνται σε συμβατικές διαδρομές ταχύτητας μοτοσικλετών (τα ποδήλατα ταχύτητας έχουν μία ταχύτητα). Έξι αναβάτες συχνά διαγωνίζονται σε αγώνες ταχύτητας μεγάλης διαδρομής.

Το μεγαλύτερο μέρος των πίστων ταχύτητας μεγάλης διαδρομής μπορεί να βρεθεί στη Γερμανία, όπου το άθλημα είναι πολύ δημοφιλές. Οι αγώνες διεξάγονται συνήθως σε πίστες Racing ιπποδρομιών ή Showground μήκους 12 μιλίων ή 1 χιλιομέτρου σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο όπου δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μεγάλες πίστες.

Δρόμος ταχύτητας για μοτοσυκλέτες

Στο δρόμο ταχύτητας μοτοσικλετών (επίσης γνωστό ως Speedway), οι αναβάτες διαγωνίζονται σε οβάλ πίστες για πολλούς γύρους. Οι πίστες για τις διαδρομές ταχύτητας μοτοσικλετών έχουν μήκος μεταξύ 250 και 400 μέτρων. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαδρομή, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκδοση.

Κάθε αγώνας έχει τέσσερις γύρους και αγωνίζεται από τέσσερις αναβάτες. Οι θερμότητες χρησιμοποιούνται για τη διοργάνωση διαγωνισμών. Για κάθε αγώνα, οι ποδηλάτες λαμβάνουν βαθμούς με βάση τη θέση τερματισμού τους. Η πρώτη θέση παίρνει 3 βαθμούς, η δεύτερη παίρνει 2 και η τρίτη παίρνει 1 βαθμό για να τερματίσει στην τελευταία τριάδα. Δεν απονέμονται βαθμοί στον αναβάτη που τερματίζει στην 4η θέση ή δεν τερματίζει τον αγώνα. Νικητής του διαγωνισμού είναι ο αναβάτης που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους μετά το γεγονός.

Υπάρχει μεγάλος οπαδός σε διάφορα ευρωπαϊκά έθνη και την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το άθλημα είναι λιγότερο δημοφιλές αλλού.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε έναν αγώνα μόνοι σας, με έναν συνεργάτη ή μια ομάδα σε οποιονδήποτε διαγωνισμό. Μια σειρά εκδηλώσεων κορυφώνεται στο πρωτάθλημα FIM Speedway Grand Prix, το υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού στο άθλημα. Οι ετήσιοι διεθνείς αγώνες Speedway περιλαμβάνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τρία μεγάλα πρωταθλήματα, το Elite, το Premier και το National League, υπό την επίβλεψη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

κατηγορία :

Μοιραστείτε αυτό :