Αγώνες καρτ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κατηγορία

Το καρτ είναι μια μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού στον οποίο οι οδηγοί διαγωνίζονται σε μικρά οχήματα με ανοιχτούς τροχούς γνωστά ως καρτ (μερικές φορές γράφονται και καρτ). Το άθλημα του καρτ είναι ταυτόχρονα ψυχαγωγικό και ανταγωνιστικό και είναι πολύ διασκεδαστικό να συμμετέχεις. Το καρτ είναι ένας κοινός πρόδρομος για πιο προηγμένες μορφές αγώνων. Αν και έχει τις ρίζες του στις Ηνωμένες Πολιτείες, το άθλημα πλέον κερδίζει έδαφος.

Συγκριτικά, τα καρτ χρησιμοποιούνται κυρίως για ψυχαγωγικούς σκοπούς και μπορούν να επιτύχουν μέγιστη ταχύτητα μόνο 25 χιλιομέτρων την ώρα. Η διάρκεια ενός αγώνα καρτ ταχύτητας μπορεί να ποικίλλει από τέσσερις πίστες έως είκοσι γύρους.

Σε μια μικρότερη πίστα, είναι πιο συνηθισμένο να βλέπεις αγώνες παρά όχι. Οι αγώνες στα καρτ μπορούν να γίνουν με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Οι αγώνες σπριντ είναι ένας τύπος αγώνων που διεξάγεται σε ειδικά σχεδιασμένες πίστες που μοιάζουν με διαδρομές δρόμου και έχουν μήκος μεταξύ 1/4 και 1 μιλίου. Οι αγώνες συνήθως περιορίζονται σε μερικούς γύρους και δεν διαρκούν περισσότερο από 15 λεπτά. Τα πρωταθλήματα της FIA, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Karting, ακολουθούν αυτό το μοτίβο.

Για αγώνες αντοχής χρησιμοποιούνται διαδρομές αγώνων δρόμου πλήρους μήκους μήκους 1,5 έως 4 μιλίων. Ανάλογα με τη διάρκεια του αγώνα, μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από 30 λεπτά έως 24 ώρες ή περισσότερο. Το 24 Hours of Le Man’s karting είναι ο πιο δημοφιλής αγώνας αυτού του τύπου.

Οι αγώνες ταχύτητας πραγματοποιούνται σε οβάλ πίστες 1/10 έως 1/4 μιλίου. Ο αριθμός των γύρων σε έναν αγώνα μπορεί να κυμαίνεται από 4 έως 20. Τόσο το IKF όσο και το WKA χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή.

Αγώνες χιονιού / Snocross

Οι αθλητές συμμετέχουν σε αγώνες χιονιού σε ειδικά κατασκευασμένα γήπεδα ή φυσικά χιονισμένα εδάφη. Οι αγώνες χιονοστιβάδας ως ανταγωνιστικό άθλημα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο που γεννήθηκε από την αυξανόμενη τρέλα για τα οχήματα χιονιού. Είναι ένα ακραίο άθλημα που απαιτεί πολύ θάρρος, εξάσκηση και ταλέντο για να συμμετέχεις. Το άθλημα είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Τα Snowmobiles μπορούν να χωριστούν σε διάφορες ομάδες με βάση την χωρητικότητα του κινητήρα τους και τα πρωταθλήματα συχνά περιλαμβάνουν αγώνες σε μια ποικιλία από αυτές τις κατηγορίες. Υπήρχε επίσης ένα snowmobile και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός για τους αθλητές.

Οι αγώνες χιονιού μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες. Το πιο γνωστό γεγονός είναι το snocross του ESPN X Games (γνωστό και ως snowcross) όσον αφορά το ενδιαφέρον των θεατών. Όπως η διοργάνωση Motocross, η διοργάνωση snocross είναι ένας αγώνας στον οποίο οι αναβάτες αγωνίζονται απευθείας ο ένας εναντίον του άλλου σε μια ειδική πίστα με πολλά εμπόδια.

Οι αθλητές διαγωνίζονται σε αγώνες ταχύτητας, που αποτελούνται από έναν καθορισμένο αριθμό κυκλωμάτων γύρω από μια οβάλ ή κυκλική πίστα που έχει κατασκευαστεί ειδικά. Οι αγώνες από σημείο σε σημείο μεγάλων αποστάσεων, στους οποίους οι αθλητές ξεκινούν και τελειώνουν σε διάφορες τοποθεσίες, είναι ένας άλλος κοινός τύπος αγώνων.

Οι πίστες αγώνων μπορούν να κυμαίνονται από οβάλ τετάρτου μιλίου έως διαδρομή δρόμου μήκους μιλίου, ανάλογα με τον τύπο του αγώνα. Οι αγώνες διεξάγονται σε επίπεδες, παγωμένες πίστες και χωμάτινες πίστες καλυμμένες με παχύ στρώμα χιονιού. Υπάρχουν δύο τύποι αγώνων: αυτοί που επιτρέπουν ελαστικά με καρφιά και αυτοί που δεν επιτρέπουν.

Στη Ρωσία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομαδικών Ice Racing, το πιο δημοφιλές άθλημα αγώνων πάγου μοτοσικλέτας, οι αγώνες ταχύτητας στον πάγο ή οι αγώνες πάγου μοτοσικλέτας είναι πολύ δημοφιλείς. Στο άθλημα αντιπροσωπεύονται τόσο οι αιχμηρές όσο και οι μη καρφωμένες ταξινομήσεις, συμπεριλαμβανομένων αγώνων σε μεγάλο εύρος αποστάσεων.

Οι αγώνες πάγου αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη Γαλλία, όπου διεξάγεται η ετήσια σειρά Trophée Andros. Μόνο μια χούφτα επίσημων αγώνων διεξάγονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα περισσότερα άλλα πρωταθλήματα αγώνων πάγου αυτοκινήτων αποθηκεύονται σε περιφερειακό επίπεδο σε μέτριους χώρους για ερασιτέχνες και οδηγούς αναψυχής.

κατηγορία :

Μοιραστείτε αυτό :