Αγωνιστικό αυτοκίνητο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κατηγορία

Οι αγώνες ανοιχτού τροχού είναι το πιο δημοφιλές είδος μηχανοκίνητου αθλητισμού, αν και οι αγώνες σπορ αυτοκινήτων έρχονται δεύτεροι. Καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές συμμετέχουν σε αγώνες επιπέδου GT (Grand Touring), τα οχήματά τους φαίνονται σαν τα υπεραυτοκίνητά τους υψηλών επιδόσεων. Κατά συνέπεια, αυτή η σειρά αγώνων είναι ίσως αυτή με τα πιο άμεσα αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα. Μεταξύ των αγωνιστικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη σειρά είναι τα Lamborghini Huracan, Ferrari 488, Chevrolet Corvette, Nissan GT-R και Porsche 911 Prototypes, τα οποία είναι αγωνιστικά οχήματα μη παραγωγής με μοναδικά χαρακτηριστικά αμάξωμα, κινητήρες υψηλών επιδόσεων και περίεργα σχέδια. και διαγωνίζονται σε αυτή τη σειρά.

Οι αγώνες αυτής της σειράς μπορούν να διαρκέσουν οπουδήποτε από 2,5 έως 24 ώρες, ανάλογα με το γεγονός. Το 24 Hours at Daytona, το 24 Hours of Nurburgring και το 24 Hours of Le Mans είναι τρεις από τους πιο αναγνωρίσιμους αγώνες στον κόσμο. Αυτοί οι αγώνες διαρκούν 24 ώρες και είναι ένα πραγματικό τεστ αντοχής τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για τις μηχανές.

Οι αγώνες αθλητικών αυτοκινήτων διοικούνται από διάφορους αναγνωρισμένους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Λέσχη Αυτοκινήτου de l’Ouest (ACO) και του International Motor Sports Association (IMSA). Θα χρησιμοποιήσουμε τις αναλύσεις κλάσεων του ACO στην επόμενη ενότητα για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς τα εξαιρετικά γρήγορα πρωτότυπα αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα GT μοιράζονται την πορεία.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στο τμήμα GT μπορούν να ταξινομηθούν είτε ως LMGTE PRO είτε ως LMGTE AM. Οι επαγγελματίες δρομείς αγωνίζονται στο τμήμα LMGTE PRO, ενώ οι ερασιτέχνες στο τμήμα LMGTE AM. Τα LMP1 και LMP2 είναι δύο ξεχωριστές κατηγορίες πρωτοτύπων στην κατηγορία LMP. Τα οχήματα στο LMP1 είναι υβριδικά και μη ηλεκτροκίνητα, ενώ αυτά του LMP2 έχουν κινητήρες V8 Gibson 4,2 λίτρων και είναι κάπως βαρύτερα. Η κατηγορία LMP1 είναι ανοιχτή μόνο σε επαγγελματίες και κατασκευαστές, ενώ οι πειρατές μπορούν να διαγωνιστούν στην κατηγορία LMP2. Σύμφωνα με την AOC, τα τρέχοντα αγωνιστικά οχήματα LMGTE θα καταργηθούν σταδιακά υπέρ των GT3 από το 2024.

Το SCCA προσφέρει δύο πρωτότυπα και μια κατηγορία GT για ερασιτέχνες οδηγούς για να διαφοροποιήσουν τα τμήματα του. Είναι δυνατή η κατασκευή μιας μεγάλης ποικιλίας πρωτότυπων οχημάτων στις κατηγορίες P1 και P2, ενώ η κατηγορία GT διαθέτει μόνο εκδόσεις “σιλουέτας” σπορ αυτοκινήτων σειράς.

Ένα αυτοκίνητο για περιήγηση

Δυστυχώς, οι αγώνες Αυτοκινήτων Τουρισμού είναι πιο δημοφιλείς στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και την Αυστραλία, όπου το άθλημα είναι πιο δημοφιλές. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα αυτής της σειράς βασίζονται σε νόμιμα οχήματα δρόμου που έχουν τροποποιηθεί σημαντικά. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτή τη λίστα, επειδή δεν υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των αυτοκινήτων.

Από τα σπριντ έως τις αντοχές, οι αγώνες της σειράς Touring Car κυμαίνονται σε διάρκεια από μερικά μίλια έως μερικές εκατοντάδες μίλια (τρεις ώρες ή περισσότερο). Οι φίλοι των αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία διαγωνισμών, όπως το SC, το Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) και το Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) (DTM).

Ένα ευρύ φάσμα αυτοκινητοβιομηχανιών διαγωνίζεται για τη σειρά Touring Car. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μπορεί να έχουν διαφορετικά αεροδυναμικά κριτήρια και κριτήρια απόδοσης, επειδή κάθε σειρά έχει τους δικούς της κανόνες. Ως επί το πλείστον, τα τουριστικά αυτοκίνητα έχουν 600 ίππους και την ίδια σχεδίαση με τα ξαδέρφια τους που πηγαίνουν στο δρόμο.

κατηγορία :

Μοιραστείτε αυτό :